Crowd Funding

Crowd Funding – Route naar de WTA Tour

Talentboek is een website voor crowdfunding van het Yvonne van Gennip Talent Fonds. Het is hét podium in Nederland waar sporttalenten zichzelf professioneel kunnen presenteren om zo in contact te komen met mogelijke donateurs.

Speciaal voor het ondersteunen van Overijssels sporttalent heeft Topsport Overijssel met steun van OCON-sportmedische kliniek, Pro-F en de provincie Overijssel een eigen partnerpagina ontwikkeld. Op deze pagina kunnen sporttalenten en teams, sportend en/of wonend in Overijssel, een Overijssel-badge aanvragen en direct aan de slag met een eigen crowdfunding campagne. Talentboek Overijssel geeft op die manier dat financiële steuntje in de rug dat een talent goed kan gebruiken op weg naar de top.

Ook Sarah heeft hier haar eigen crowd funding pagina opgestart met als doel om aan het einde van 2020 een bedrag van €5.000,- op te halen. Dit bedrag draagt bij aan het creëren van de juiste randvoorwaarden voor Sarah haar tennis ontwikkeling. Op het moment dat Sarah op hogere categorie toernooien gaat spelen lopen kosten ook automatisch op.  Het bedrag dat wij willen ophalen wordt besteed aan: reiskosten (OV + auto), (buitenland) reizen: vliegtuig, trein en hotel, wedstrijd outfits, tennis schoenen, voeding, fysieke trainingsmiddelen en inschrijfkosten.

Benieuwd naar Sarah haar motivatie? Ga dan snel naar haar donatie pagina: Sarah van Emst – Route naar de WTA Tour

Een donatie doen als particulier in 8 stappen

 1. Ga naar: Sarah van Emst – Route naar de WTA Tour
 2. Registreer jezelf als donateur
 3. Kies een bedrag om te doneren
 4. Kies, indien van toepassing, een tegenprestatie
 5. Laat een bericht achter voor Sarah
 6. Lees en accepteer de gebruikersovereenkomst
 7. Kies een betaalmethode en voltooi de donatie via iDEAL
 8. Deel jouw donatie op de talentpagina van Sarah!

Een donatie doen als bedrijf (factuur)

Het sport talentboek heeft een ANBI status. Daardoor is het ook mogelijk als bedrijf om een donatie te doen. Deze donatie loopt dan niet via de directe crowd funding pagina, maar via een directe factuur. Dat gaat op de volgende manier:

 1. Vul het volledige antwoordformulier in inclusief akkoordverklaring
 2. Wij zorgen dat deze informatie bij het Yvonne van Gennip Talent Fonds terecht komt
 3. Zij maken een factuur op en sturen die rechtstreeks naar het bedrijf
 4. Zodra de factuur voldaan is zorgt het Talent Fonds er voor dat het bedrag toegewezen wordt aan het doel: Sarah van Emst – Route naar de WTA Tour