Over Sarah

Wie is Sarah van Emst?

Mijn naam is Sarah van Emst, ik ben 15 jaar en woon in Zwolle samen met mijn vader, moeder en zusje. Wekelijks train ik elke dag, in totaal train ik ongeveer 17,5 uur per week. Ik zit op het Centre for Sports & Education in Zwolle. Ik combineer hier mijn school samen met tennistrainingen. Vier keer per week training ik bij Bogtstra & Kempers Tennis Academy in Doorn, onder leiding van Tjerk Bogtstra en Tom Kempers. Elke week heb ik ook nog privéles van Kevin Schimmel een van de trainers die fulltime in dienst is bij BKTennis. De ambitie van BKTennis past goed bij mijn tennisinstelling:

met een gezonde, reële tennisambitie knetterhard werken met behoud van veel plezier

Dit jaar doe ik voor het eerst mee op de ranglijst tot en met 16 jaar. Momenteel sta ik nummer van 13 (WK20 – 2020) van Nederland. Ik scoor punten voor de jeugdranglijst door ranglijsttoernooien te spelen. Mijn beste 6 resultaten in de enkel en 2 beste resultaten in de dubbel tellen mee voor de ranglijst. Binnen de jeugdranglijsttoernooien zijn er 4 categorieën: Brons, Zilver, Goud en de landelijke NJK en NOJK. Het volgende niveau zijn de Tennis Europe en ITF Toernooien voor de Europese ranglijst.

Het is mijn grote droom om proftennisser te worden. Zoals je kunt zien train ik daar erg hard voor. Met de steun van jouw bedrijf of van jou persoonlijk krijg ik de solide basis om van deze droom werkelijkheid te maken! Uiteraard doe ik daar graag iets voor terug.

Groetjes,

~ Sarah ~

Van Emst heeft knop omgezet na verdriet over missen NOJK

Sarah van Emst moest vanwege een elleboogblessure vroegtijdig en zeer ongewenst een punt zetten achter haar tennisjaar, maar pas wanneer de talentvolle Zwolse ook niet meer had kunnen trainen was er echt een probleem geweest in huize Van Emst. "Ze heeft snel de knop omgezet."

De Swollenaer - 30 november 2019

Dubbelspeltitel en halve finales enkelspel voor Van Emst op NJK

Met de nationale juniorentitel in het dubbelspel spoelde Sarah van Emst de teleurstelling over het verlies in de halve finales van het enkelspel enigszins weg. In de halve finale van het NJK meisjes t/m 16 jaar verloor Sarah van Anouk Koevermans. In de dubbelfinale t/m 16 jaar werd deze teleurstelling weggespoeld, Sarah en Florentine Dekkers wonnen samen van diezelfde Anouk en Sophie Schouten: 7-5 3-6 12-10

De Swollenaer - 28 juli 2019

Opluchting groot voor tennistalent na goed nieuws over school en tennis

Het Zwolse tennistalent Sarah van Emst haalt opgelucht adem nu ze met de hakken over de sloot over is naar het vierde jaar van de middelbare school. Het waren spannende weken voor de veertienjarige, die naar eigen zeggen moest 'strijden tot het einde'. Vrijdag kwam ook het bevrijdende nieuws dat Van Emst deel blijft uitmaken van de nationale tennisselectie.

De Swollenaer - 7 juli 2019

Knetterhard trainen om prof te worden!

Geert-Jan den Hengst besteed in de april editie van de VinExpress Stadshagen ruimte aan tennistalent: Sarah van Emst. "Zoveel mensen, zoweel kwaliteiten. Dus iedereen is uniek! Helemaal waar. Ook dat je niks bijzonders hoeft te kunnen om bijzonder te zijn. Toch steken sommigen hier een beetje bovenuit. Soms komt dit verborgen talent pas na jaren tot bloei, bij andere uit zich dit al op jonge leeftijd." 

Vinexpress Stadshagen - April 2019

Een dag niet getennist, is een dag niet geleefd!

Een mooi artikel in De Swollenaer naar aanleiding van Sarah haar resultaten bij het ITF J4 In-Doorn 2019. Sarah heeft haar eerste ITF punten op de junioren ranglijst behaald. Ze heeft een fantastische reeks neergezet door de kwalificaties te doorstaan bij de singles. De 2e ronde, tegen de Tsjechische Kubikova, was bij de singles het eindstation. Bij de dubbel werd samen met dubbelpartner Sophie Schouten de finale gehaald. In de finale kwam het koppel net tekort tegen het Duitse koppel Rivkin/Wirges: 2-6 6-3 10-12.

De Swollenaer - 18 februari 2019

2 december 2018 - De Swollenaer - 3e plaats WJC zwaar bevochten

2 september 2018 - Brugnieuws - Winst bij KJLTC Open

12 augustus 2018 - De Swollenaer - Net tekort voor finaleplaats op NJK

29 juli 2018 - De Swollenaer - Sarah op tijd in vorm voor NJK

31 januari 2018 - De Swollenaer - Artikel over Sarah haar eerste wedstrijd voor Nederland

22 december 2017 - Uit eigen huis - Sarah geselecteerd voor Wintercup in Wit-Rusland

13 november 2017 - De Swollenaer - Goed begin bij Winter Jeugd Circuit (WJC)

3 september 2017 - Brugnieuws - Sarah wint Tamek Open 2017

19 maart 2017 - SportiefZwolle - Vermelding van Sarah in SportiefZwolle na het behalen van de kwartfinales NJK meisjes t/m 14 jaar

19 september 2016 - De Swollenaer - Leuk artikel van Sarah in de Swollenaer

8 september 2014 - De Swollenaer - Sarah als 9-jarige vermeld in de Swollenaer na een geode prestatie op de Zwolse Tennis Masters